De kunstenaar

‘Hide and Seek’, geselecteerd voor MEAM ‘Figurativas 2017’ van het Museum of Modern Art, Barcelona

 

Rock 'n- Roll

FINALIST International ARC Salon 2014/2015 – Art Renewal Center New York

 

Liedia van de Mortel tekent al meer dan 20 jaar met kleurpotlood. Gedurende die tijd ontwikkelde zij een eigen stijl die gekenmerkt wordt door een grafische uitstraling. Haar werk is herkenbaar aan het fascinerende lichtspel en de realistische details. Favoriete onderwerpen zijn glas en glimmende objecten. Zij combineert deze met opvallende geometrische patronen, hierdoor ontstaan interessante reflecties en vervormingen.

De kleurpotloodtekeningen bevatten volle rijke kleuren. Deze worden bereikt door laag na laag en kleur na kleur aan het papier toe te vertrouwen. Door een speciale techniek ontstaat een schilderachtig effect dat menigeen niet verwacht van kleurpotlood.

Haar unieke tekeningen zijn niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland bekend. In Engeland heeft zij in 2011 de ‘Exaclair Colorfin Award’ gewonnen en in Amerika is zij  in 2013, 2014 en 2016 geselecteerd voor het kunstboek ‘Colored Pencil Treasures’; colored pencil Masterworks from around the globe. In 2015 was  zij finalist van de prestigieuze International Arc Salon van het Art Renewal Center in New York. Maar ook in Nederland is haar werk niet onopgemerkt gebleven. In 2012 heeft TV Rijnmond een reportage van haar werk gemaakt en in 2014 heeft het kunstblad Palet een artikel gepubliceerd. Liedia van de Mortel neemt zowel in Nederland als in het buitenland regelmatig deel aan kunstwedstrijden -beurzen  en -exposities.

 

Liedia

 

 

 

 Rotterdamse kunstenares op kleurpotlood expositie in Londen, reportage TV Rijnmond 2012

 

 

Interview in de talkshow ‘de overval’ in Islemunda, Rotterdam, 2014

 

Liedia is ‘Silver Signature member van de UKCPS (United Kingdom Coloured Pencil Society) en lid van de NABK ( Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars).

All work on this website may not be copied, downloaded or reproduced for any purpose without the written consent of the artist.

You can e-mail me if you want to:
  • purchase, licence, exhibit or display any of my artwork
  • get permission to copy any more than indicated above or
  • use ANY text or images for publication elsewhere in print or online for commercial use. This is always subject to    license and fee unless by prior written agreement.

logo website2