Teken Leer Centrum

 

 

 

Kernprogramma

Leer in 17 lessen levensecht tekenen door middel van praktische stap- voor- stapoefeningen

 

 

Het programma ‘Tekenen met grafiet- en kleurpotlood’ bestaat uit twee delen namelijk het Kernprogramma voor starters en de vaardigheidstraining voor gevorderden:

Kernprogramma/Starters:

In het Kernprogramma krijg je zeer praktische stap- voor- stapoefeningen en leer je op een eenvoudige manier de grondbeginselen van het tekenen. Je maakt kennis met diverse technieken en je oefent met het ‘kijken als een kunstenaar’. De nadruk in het programma ligt vooral op het verkrijgen van inzicht.

In het Kernprogramma wordt aandacht besteed aan:

  • Wat is kijken als een kunstenaar
  • De beeldzoeker
  • Perspectief en proportie
  • Licht en schaduw
  • Positief en negatief
  • Portrettekenen

Tijdens het Kernprogramma wordt er gewerkt met grafietpotlood omdat dit eenvoudig te corrigeren is. Aan het eind van het programma of als je ruime tekenvaardigheid hebt kun je, als je dat wilt, overstappen op kleurpotlood. Ik geef je dan graag advies over de diverse soorten potloden en technieken.

Vaardigheidstraining/gevorderden

Als je al wat meer ervaring hebt met tekenen dan kies je onderwerpen die je zelf leuk vindt en waar je meer over wilt weten. Je krijgt dan op maat gesneden advies. Het advies is dus afgestemd op jouw behoeften. Op deze manier worden je tekeningen naar een hoger niveau getild.

Er wordt in kleine groepjes gewerkt zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. De kosten zijn € 210,-, exclusief materiaal.

De lessen zijn op maandagavond van 19.30 – 21.30 uur. De locatie is de grote zaal in de Groene Tuinkerk in Rotterdam, IJsselmonde. Je kunt je via het contactformulier aanmelden voor de lessen.